fbpx
Затвори

Пребарувај

Кои сме ние

Адресата за нашата веб страница е: https://screenglasses.mk

Кои лични податоци ги собираме и зошто ги собираме

Коментари

Кога при посета кориснниците оставаат коментари на страната, собираме податоци кои се прикажани во формата за коментари, IP адресата и типот на пребарувач кој го користи корисникот, за детекција на спам.

Аноннимен збор кој се креира од вашата email адреса може да биде испратен до Gravitar сервисот, за да провери дали го користите. Политиката на приватност на Gravatar може да ја пронајдете овде: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата профилна слика ќе биде видлива јавно во контекст на вашиот коментар.

Медиа

Ако прикачувате слики на веб страната, треба да избегнувате да ги прикачувате со локациски податоци, вклучувајки (EXIF GPS). Посетителите на веб страната може да превземат и извадат локациски податоци од сликите на веб страната.

Контакт Форми

Колачиња

Ако оставите коментар на нашата веб страна, може да се одлучите да го зачувате вашето име, email адреса и веб страна во колачиња. Овие колачиња се користат за ваша погодност, за да не мора повторно да ги внесувате вашите детали, кога ќе објавите нов коментар. Колачињата траат една година.

Ако ја посетите нашата страна за најава, ќе ви поставиме привремено колаче за да одредиме дали вашиот интернет пребарувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се уништува откако ќе го затворите пребарувачот.

Кога ќе се најавите, ќе ви поставиме неколку колачиња за да ги зауваме вашите податоци за најава и изборот за изглед на вашиот прозорец. Колачите за најава траат два дена, а колачињата за изглед на вашиот прозорец траат година. Ако изберете “Запомни ме”, вашата најава ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашиот профил, колачињата ќе се тргнат.

Ако промените или објавите напис, дополнително колаче ќе се зачува во вашиот пребарувач. Ова колаче не вклучува лични податоси туку само чува ID од објавата. Колачето исчезнува по еден ден.

Вградена содржина од други веб-страници

Написите од оваа страна може да вклучуваат вметната содржина (на пр. видеа, слики, написи, итн.). Вметнатите содржини од други веб страни се однесуват кон корисникот на начин како тој да пристапил кон другите веб страници.

Овие веб страни можат да собираат податоци за вас, да користат колачиња, вметнуваат дополнително third-party следење и да ја следат вашата интеракција со вметнатата содржина, вклучувајќи и интеракција со содржината кога имате профил и сте најаени на таа веб страна.

Аналитика

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Колку долго ги задржуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот со неговите мета податоци се зачувуваат неопределено. Ова се прави за да ве препознаеме и автоматски да ви ги одобриме наредните коментари, наместо да ги чуваме во ред за модерирање.

За корисниците кои ќе се регистрираат на нашата веб страна (ако ги има), исто така ги чуваме нивните лични податоци  кои ги дале, во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги гледат, променат или избришат своите лични податоци било кога (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб страната  исто така можат да ги гледат и променуваат тие податоци.

Кои права ги имате над вашите податоци

Ако имате профил на оваа страна, или имате оставено коментари, можете да барате да ви се испрати датотека со вашите лични податоци кои ги имаме во врска со вас, вклучувајќи податоци кои сте ни ги обезбедиле. Можете и да побарате да избришеме било кој личен податок кој го имаме во врска со вас. Ова не ги вклучува податоците кои сме приморани да ги задржиме за административни, легални и безбедносни причини.

Каде што ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите можат да бидат проверувани од сервис за автоматска детекција на спам.

1. Политиката на приватност на веб страната https://screenglasses.mk  го регулира начинот на кој податоците од посетувачите на веб страната https://screenglasses.mk се собираат, одржуват и обелоденуваат (во натамошниот текст: на веб странта).

2. Оваа политика за приватност важи само за корисниците на оваа веб страна. Ако веб страната содржи линк кој ве поврзува до други веб страни, ние не превземаме одговорност за заштита на личните податоци кои ги овозможуваат тие веб страни.

3. Посетата на нашата веб страна е анонимна. Собираме информации од лични податоци на посетителите само ако тие се согласиле да ни испратат таква информација, со пополнување на формата за регистрација при извршување нарачка, од нашата онлајн продавница.

4. Со користење на нашата веб страна, се согласувате со одредбите на политиките на приватност на оваа страна. Ако не се согласувате со овие политики, ве молиме не ја користете нашата веб страна.

5. Ако се регистрирате при онлајн плаќање, сите лични информации кои сте ги вметнале преку формата за регистрација, ќе бидат искористени само за процесирање на вашата нарачка.

6. При регистрација, од вас ќе бидат побарани следните информации: – име и презиме – e-mail адреса (e-mail адреса) – адреса за испорака на нарачката и адреса за испраќање на фактура за вашето барање – телефон за контакт

7. Податоците кои ги собираме се задржуваат кај нас и нема да бидат објавени, продадени или доставени на трети лица, освен на надлежните органи на начин утврден со законските прописи на Република Македонија.

8. Вашите лични податоци нема да бидат продадени, заменети, изнајмени или споделувани со други физички и правни лица, државни органи или други тела, освен во случаи утврдени со закон.

9. Нашата веб страна ги презема сите пропишани технички и организациски мерки за да обезбеди доверливост и заштита при обработката на личните податоци со кои располага, со цел да се спречи неовластен пристап, неовластено откривање или можна злоупотреба.

10. Нашата веб страна може да користи колачиња за подобрување на корисничкото искуство. „Колачињата“ се мали датотеки што ги внесува веб-серверот на компјутерот на посетителот. Сите информации зачувани во „Колачињата“ можат да се користат само за потребите на веб-услугата на начин да не се наруши вашата приватност. Секој посетител има можност да избере и постави својот веб прелистувач да одбие колачиња или да издаде предупредување секогаш кога ќе бидат испратени колачињата. Ако корисниците ја изберат оваа опција, одредени делови од страницата може да не функционираат како што е наменето.

11. Ако сте регистрирани на нашата веб страна, врз основа на вашето писмено барање, имате право да бидете информирани кои лични податоци се обработуваат за вас и кои се целите и правната основа на обработката на личните податоци, да пристапите до вашите лични податоци и да додадете, изменете, избришете или побарате да запре нивната понатамошна обработка.

12. Нашата веб страна го задржува правото да ја менува или дополнува оваа Политика за приватност во кое било време, за што ќе биде објавено видливо известување на веб страната.

13. Ако сакате вашите податоци да се исправат или избришат, можете да не контактирате на оваа email адреса: info@markev.mk

 

Back to Top
Продуктот е додаден во кошничката